Ron

Ruim twaalf  jaar geleden startte Ron Kusters in Tilburg een zeer kleinschalige dagopvang voor honden. Inmiddels heeft hij RTDC laten uitgroeien tot een kennis-, zorg- en recreatiecentrum dat zich richt op de totaalzorg van honden. Het jaren intensief werken met honden, observeren van de interactie tussen honden in roedels en de vertaling daarvan naar hondentaal die mensen kan worden aangeleerd, heeft hem gemaakt tot Opperhond van RTDC. Ron is een natuurlijke leider, met passie en warm hart voor hond én mens. Vanuit zijn pure, trouwe handelen verbindt hij mensen en honden met elkaar. Ron is een leider met toekomstvisie. Positief vanuit kracht, kritisch positief en altijd opbouwend met respect.

Wil je raad en daad in het werken met honden en schroom je er niet voor om in de bekende spiegel te kijken? Dan is Ron de sterke motivator die je zoekt.

“Honden waren altijd al een onderdeel van mijn leven. In de tijd dat ik de wereld verkende met mijn paard en wagen was ik nooit alleen. Ik had een trouwe viervoeter die mij vergezelde. Jaren later toen ik weer neerstreek in Tilburg en er voor mij een nieuwe levensperiode aanbrak, was het voor mij een logische volgende stap om mijn toekomst rondom honden in te richten. Ik ben begonnen op een klein veldje met een tentzeil en een hekwerkje. Op mijn fiets met houten bordjes in mijn spaken reed ik mijn eerste reclamerondje in Tilburg. Die ene investering destijds, waarin ik de risicovolle keuze maakte om maar even geen huur te betalen, is de beste keuze ooit geweest. Het is geworden tot wat RTDC vandaag de dag is. Een veilige plek voor honden en mensen waarin we samen zoeken naar de meest gezonde balans tussen beiden.

Ik ben ondernemer. Van nature al. En een ondernemer onderneemt. Ieder dag brengt mij op dat gebied nieuwe uitdagingen, zowel in het werken met honden, als met mensen. En de laatstgenoemde geeft een extra dimensie aan het werken met honden. Honden zijn puur. Ze doen wat ze moeten doen om te overleven en zich fijn te voelen. Honden zijn nu.

Mensen niet. We maken het onszelf soms zo moeilijk met de gedachtepatronen die we onszelf hebben eigen gemaakt. Ik zie er mensen letterlijk ziek van worden. Wanneer ik mensen begeleid in het zoeken naar de oplossing bij zichzelf door het werken met de honden als spiegel, en ik zie hoe mensen leren voelen, benoemen, voor zichzelf gaan staan, zelfvertrouwen terugkrijgen en daarin doorpakken – de eerste steen leggen om weer te kunnen bouwen aan zichzelf – dan voel ik mezelf een rijk man. Ik heb iemand kunnen helpen om de rust bij zichzelf te vinden en daarmee de geborgenheid te geven die hijzelf en zijn hond zo hard nodig hebben. Sleutel tussen mens en hond. Dat is voor mij iedere dag weer de drijfveer en laat me voelen dat ik met RTDC op het goede pad zit.”