RTDC biedt de volgende diensten.

Dagopvang voor honden: Grote speeltuinen in natuurlijke, ecologische omgeving waar honden (van alle rassen en formaten) de gehele dag met elkaar kunnen spelen, interacteren en socialiseren. Gediplomeerde medewerkers monitoren de hondenroedels en begeleiden, motiveren en regisseren het samenspel van de honden. De medewerkers bepalen de mate en intensiteit van interactie en spel tussen alle honden en zorgen voor harmonie en een gezonde balans in de roedels.

Vervoerservice: De honden die komen voor de dagopvang en/of pensionservice worden indien wenselijk in de ochtend opgehaald en in de avond weer thuisgebracht.

(Re)Socialiseren & Rehabiliteren: Honden die om een bepaalde reden niet meer het natuurlijke hondengedrag kunnen tonen en handelen uit angst en/of agressie waarvan ernstige gedragsproblemen het gevolg zijn, worden door gediplomeerde medewerkers in de ren gerehabiliteerd en opnieuw gesocialiseerd.

Pensionservices & Particuliere opvang: RTDC biedt pensionservices voor kort verblijf en/of vakantieopvang. De honden verblijven overdag in de grote speeltuinen en slapen in de daarvoor bestemde nachtverblijven. Bij RTDC worden honden niet geïsoleerd in hokken

Hondencursussen: Socialisatie- en gehoorzaamheid trainingen worden gegeven op verschillende niveaus (van pup tot volwassen honden). Voor gevorderde, sportieve hondeneigenaren en honden biedt RTDC behendigheid trainingen.

Videotrainingen aan huis: Door middel van videoregistratie van probleemgedrag van honden in de thuissituatie, worden hondeneigenaren getraind en gecoacht op de kernkwaliteiten assertiviteit en leiderschap aan de hand van de gemaakte videobeelden.